Säkra looken i sommar!

Denna sommar är det vintagemode som är i topp så ge dig in i garderoben och leta fram alla plagg du glömt att du hade där och kör i vind!

Mode går som vi alla vet i olika trender så därför kan det vara bra att inte kasta sina kläder alltför ofta bara för att de inte är i modet just nu. Ett exempel på detta är sommarens hattrend som var populär för första gången redan under 1920-talet men som sedan föll i glömska för att sedan återuppstå på sextiotalet och sedan nu igen 2014. Dock om man vill vara säker på att man alltid håller trenden så ska man se till att man fokuserar på att främst handla tidlösa och klassiska klädesplagg.

Den lilla svarta

Coco Chanel var kvinnan som redan 1926 lanserade den ”lilla svarta” klänningen för frigjorda kvinnor och den fick ett stort genomslag hos 1930-talets moderna kvinnor. Men ett annat namn som associeras med klänningen är Holly Golightly som gestaltades 1961 av Audrey Hepburn i filmatriseringen av Truman Capotes novell Breakfast at Tiffany’s. Klänningen som Hepburn bar i filmens öppningsscener har kommit att klassas som 1900-talets mest ikoniska klädesplagg. Tanken med den ”lilla svarta” är att den ska vara en afton- eller cocktailklänning och den är ofta kort, tight och stilren. Enligt många modeskapare och trendsättare är den lilla svarta klänningen ett måste för varje kvinnas garderob.

På allas läppar

I år är det inne med vintagetouch på klädstilen och i sminkväg vilket gör 50- och 60-talets stjärnor till de perfekta källorna att hämta inspiration ifrån. Exempelvis är Marilyn Monroes lekfullt röda badmode något att se till inför strandbesöket och inför sommarkvällarnas mingel kan du låta dig influeras av Audrey Hepburns klassiska stil med den ”lilla svarta” i kombination med ett par stora solglasögon i sextiotalsmodell. När det kommer till sminket är det bra om du väljer att sminka dig på ett sådant sätt att det gör enkelt att förändra från dag till kväll. Ett hett tips är att börja med solskydd, mascara och läppglans som inför kvällen kan bättras på med en lätt touch av solpuder för att få bort all glans i ansiktet och sedan måla på en snygg eyeliner för att få till riktigt snygga kattögon. Glöm inte bort att göra sextiotalslooken komplett genom att måla dina läppar fylligt röda!

1557362-silhouette-of-the-woman-with-reflection