Populärt att lansera parfym

Parfym är en populär produkt på marknaden. Detta märks, med tanke på hur många kändisar som valt att lansera parfym i sitt eget namn. Det är dock inte bara kändisar som vill skapa sin egen doft, även fotbollslag och städer ger sig nu in i parfymbranschen.

1068312-fragrance-bottles

Nu kan alla som vill få dofta som den franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain, rapporterar Göteborgs-Posten. Det är nämligen så att Zlatans klubb har lanserat sin egen parfym. När man framställt den här PSG-parfymen, har man försökt återskapa den intensiva stämningen från en fotbollsmatch. Parfymen kommer därför att lukta träigt med inslag av mint och citrus. De som skapat parfymen är företaget St Dupont, som tidigare har gjort lagets väskor, pennor och tändare. Parfymmakaren heter Christophe Raynaud och parfymen släppets i slutet av augusti. I vinter kommer även parfymen att kompletteras med en deodorant.

Kändisar lanserar parfymer

De senaste åren har det varit väldigt populärt för kända profiler att skapa sina egna dofter och för Hollywood-kändisarna har det nästan obligatoriskt att lansera en parfym i det egna namnet. En utav de nyaste namnen att lansera sin egen parfym, är skådespelerskan Tara Reid. På Folkbladet kan man läsa om hennes nya parfym ”Shark by Tara”, som hämtat inspiration från hennes senaste film ”Sharknado”. Många av celebriteternas parfymer har sålt bra. Men de har oftast inte sålt för att de luktat speciellt gott, utan för att de haft ett känt namn bakom sig. Är man ute efter en riktigt god parfym, bör man därför istället vända sig till märken som är etablerade i parfymbranschen, exempelvis Escada.

Staden York gör egen parfym

Förutom att många kändisar skapat sina egna dofter, har även vissa företag lanserat parfym i sin marknadsföring. Turistkontoret i den brittiska staden York har skapat en parfym som doftar viking, eftersom att staden har ett starkt arv från vikingatiden.

”Skaparna hävdar att parfymen innehåller dofter som rött kött, svett, rök, tall och saltvatten. Turister bjöds in för att provdofta parfymen men det är oklart om den kommer att finnas till försäljning.” Läs mer.