Hudvård fria från dåliga ämnen

Yoga för ansiktet är ett begrepp som allt fler har hört talas om. Men inte alla är redo att ägna flera månader åt att få resultat. Däremot bör du se över hela din livsstil. Bra produkter fria från dåliga ämnen tillsammans med en väl sammansatt kost och livsstil är det som i slutändan kommer leda till finare hy. 

På Hudoteket kan man köpa produkter av Dermalogica som är ett hudvårdsmärke för dig som inte vill tillföra några tilltäppande ämnen på din hud. Det kan vara uttorkande alkoholer eller irriterande färgämnen i produkterna som gör att din ansiktskräm ger dig en massa pormaskar. Sedan försöker du behandla det med mer kräm, och du är fast i en spiral. Istället bör du se över hela din livsstil. Finnar och pormaskar kan bero på dålig hudvård och en stressig livsstil med dålig mat. Och det är inget som varken K-beautfy och ansiktsyoga kan göra något åt.

Vi vill köpa oss vackra

Vi lägger ner massvis med pengar på skönhet, hälsa och smink. Och det är inte bara i vår del av världen. Du har säkert hört talas om K-beauty, den skönhetsindustri som kommer från Sydkorea. Där har marknaden för män även blivit mycket större. Många spår en ökning av köpta produkter från Sydkorea, medan andra tror att den skandinaviska marknaden kommer sprudla. Redan nu börjar andra länder efterfråga fler ”naturliga skönhetsprodukter” från nordiska länder.

Nu för tiden blir nog få förvånade när de hör talas om yoga för ansiktet. I nyheter24.se kan du läsa en artikel som handlar om detta tillvägagångssätt som ska föryngra ditt ansikte med tre år. Och nog för att yoga i sig kan ge ditt ansikte lyster och din kropp energi så är det nog bättre att vända sig till ett märke som inte skapar massa problem för din hud.

Okej, men faktum är ju att det inte är en särskild avancerad vetenskap, det här med fin hy. Det handlar bara om att inte hamna i en dålig spiral med massa produkter som faktiskt försämrar din hy. Så släng alla dessa märkliga impulsköp och byt till certifierade och säkra produkter. Och sedan:

  • Peela!
  • Återfukta alltid
  • Ändra dina vanor utefter säsong: det är skillnad på sommarhy och vinterhy!
  • Balansera alltid med bra kost

Svårare än så är det faktiskt inte!