Hårborttagning med IPL

fina fötterIdag finns en hel del trix och fix som man kan ägna sig åt för att förändra och förbättra sitt utseende och något som blir allt vanligare är fokus på hårborttagning.

Om man ska välja att ta bort ovälkommen hårväxt och står i valet och kvalet mellan att antingen använda en rakhyvel eller att genomgå en IPL-behandling är valet enkelt. IPL är nämligen en mer permanent lösning som minskar ens hårväxt och kan i många fall även ta bort den oönskade hårväxten helt och hållet. Dock ska man vara noga när man väljer vem som ska utföra IPL-behandlingen för i dagsläget kan nämligen vem som helst, med eller utan erfarenhet, köpa hem IPL-maskiner och erbjuda behandlingar, skriver GP – vilket gör det ytterst viktigt att man väljer en bra och utbildad skönhetssalong eller klinik när man vill pröva IPL.

”Att ta bort hår med laser eller med intensivt pulserat ljus, IPL, är något som blivit allt vanligare. Eftersom skönhetsbranschen är oreglerad kan vem som helst köpa en maskin via nätet och utföra behandlingar. Men behandlingen är inte ofarlig. Om maskinen inte servas ordentligt eller om utföraren inte har rätt kunskap, kan behandlingarna orsaka brännskador på huden.” läs hela artikeln här.

Fördelar med IPL

Bara för att man alltid ska hålla biverkningar i åtanke så ska man inte tro att IPL helt och hållet är något negativt, snarare tvärt om. IPL-behandlingar används nämligen inte bara för att minska en människas hårväxt utan kan även användas till att behandla åkommor såsom Rosacea, ta bort pigmentsfläckar och fräknar, göra att huden ser yngre ut och kan även användas som behandling mot ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet. Och när man tar bort hårväxt är IPL-behandlingen dessutom nästintill helt smärtfri om man jämför med andra metoder så som varmt eller kallt vax, epilering eller hårborttagningskrämer enligt ett hårborttagningstest som Expressen gjort.